Forum

Light doesn't respond in texture

02 September 2016 13:25 #11589
Hi,

I have created a simple scene for test lighting.
I add a world, I create a 3D object with material with texture with uv mapping, and finally I add a point light near my object.
In the texture view mode, I can see the luminosity effect on my object but when I export to a simple html file, I notice the light illuminate object with material without textures but not my objects with texture.

I search on web and forum but I can't found help.
In the blend example file "multiple_lights.blend", the lights work on with texture tree but I don't understand why doesn't work with my simple example.


Are there essential parameters for a light illuminates a texture ?

Thanks.
02 September 2016 13:56 #11590
Can you attach your .blend file and post it here? We'll look through it
3D Generalist, contests administrator,
Blend4Web team.
art blog: http://contret-art.tumblr.com/
02 September 2016 14:27 #11592
Ok, I found my error.

I haved check "Geometry" in "Influence" of texture because I wanted a texture with diffuse color and normal map.
Without check this option, It works.

By cons, to make a normal map in B4W, I don't know. I'll find out.
Thanks.
02 September 2016 14:44 #11593
If you are trying to use Normal Influence on simple textures, like a bump map. it won't work. For that to work you need to use actual normal map

Like this:
norm.blend
3D Generalist, contests administrator,
Blend4Web team.
art blog: http://contret-art.tumblr.com/
02 September 2016 14:53 #11594
Ok Thanks for the .blend.

Have a good day
 
Please register or log in to leave a reply.