Normal Map

17 February 2017 06:37
Hi again,
I am testing normal maps and I couldn't get it to work in blend4web. The mapping does not look correct (see attached screenshot)
The map was baked in Cycles Render mode and added in the logic node in blend4web.
I am not sure whether it is the right way to do it. Need help please!

Thank you so much!!!
17 February 2017 14:56
Hello!

Your texture seems to be sRGB color space. Set it to Non-color and all must be fixed!

3D Generalist, contests administrator,
Blend4Web team.
art blog: http://contret-art.tumblr.com/
19 February 2017 10:15
Reply to post of user Pavel Kotov
Hello!

Your texture seems to be sRGB color space. Set it to Non-color and all must be fixed!

It worked! Thank you so much!
19 February 2017 12:30
Hi Pavel,

I have another question:
In b4w, I enabled ambient occlusion and enabled the shadow rendering. I also set all the objects casting shadows and catching shadows. But I still couldn't see any ambient occlusion.
I have several point lights with shadow casting on and a little environment light.
Do you have any idea why it doesn't work?
20 February 2017 10:43
Can you please attach a minimal working example of .bend file with mentioned behaviour?

P.S.
Shadows and SSAO are turned off on LOW quality, maybe this is the case?
3D Generalist, contests administrator,
Blend4Web team.
art blog: http://contret-art.tumblr.com/
20 February 2017 16:42
Reply to post of user Pavel Kotov
Can you please attach a minimal working example of .bend file with mentioned behaviour?

P.S.
Shadows and SSAO are turned off on LOW quality, maybe this is the case?
Sure. Can I email you instead. Please let me know. Thank you
20 February 2017 17:33
Sure! Please use the email adress which was mentioned at license registration
3D Generalist, contests administrator,
Blend4Web team.
art blog: http://contret-art.tumblr.com/
 
Please register or log in to leave a reply.