I have rendering problem, please help me! (Xna)

10 August 2016 21:31 #11147
I’m a student and study 3D modeling for individual hobby.
Self-studying with books and internets, I have problems in rendering parts. Various renderers make me confused.
I really want to render on web browser, so I’m testing with blend4web.
But information about blend4web is really rare.
Anyway! Followings are my real questions!

1. I’m testing with Xna’s models, but there are differences between blender(blend4web) and Xna. How can I render same or almost same figure?
Difference shaders make this gap? I want to know how can I apply every setting like Xna in blender(blend4web)!

2. The left side of following image is my rendering result with blend4web using node editor.
How can I change models or setting to make more realistic? Comment please… (I want to make this model as realistic as possible.. But now, I think realistic ranking is like this.. Real>Xna>blend4web , So I uploaded comparison images…)

Any comment can be helpful to me! Please help me!..
Thank you in advance.

ps. Last image is the node materials that I used!

10 August 2016 23:11 #11148
Ther's few problems in your shader. At first you don't need to put your texture for specular map on material and then connect it from it to another material in specular input - you can use texture for specular directly from texture node. At second you use parralax effect in wrong way you need to connect displace map to height input and then connect it to parralax node, and then connect normal map texture to normal input of the material. Also you need to make a good light setup. Can you share with us with an example of the scene so we can tweak it a little with explanations.
Blend4web and that kind of thing.
11 August 2016 18:39 #11175
Thank you for your kind answer!!
I will try this again with your advice!
And this is my model.


11 August 2016 22:27 #11181
Can you pack textures into blend file. It's difficult to give some advice without textures.
Blend4web and that kind of thing.
12 August 2016 16:41 #11204
Oh!…. really sorry for my mistake…
I changed blender file's texture route..
And upload again as .zip file.
This is link!

Blender file

texture file

obj file (Just to be sure, I uploaded this file…)
12 August 2016 23:15 #11220
I fixed it a little. Hope it will be helpful.0811-upload.blend
Blend4web and that kind of thing.
13 August 2016 21:42 #11222
Wow… You even fixed face's material !
Thank you very much !!
This will be very helpful to me!!!
Please register or log in to leave a reply.